Teplice – V teplické nemocnici představili ve středu dopoledne nový pokoj paliativní péče. Poskytnou tam důstojný prostor například pro nevyléčitelně nemocné pacienty v konečné fázi jejich choroby a jejich rodiny.

3011pokoj

Pokoj paliativní péče v Nemocnici Teplice. Foto: Oldřich Hájek

Pokoj paliativní péče byl vybudován na lůžkové části interního oddělení. „Chceme zajistit kvalitní péči o pacienty, kteří se nachází bohužel v pokročilé či terminální fázi nevyléčitelného onemocnění. Cíl je naprosto jasný: Zajistit kvalitu života a důstojnost člověka, stejně jako zajistit přítomnost blízkých osob 24 hodin denně," uvedl Tomáš Hrubý, ředitel zdravotní péče v teplické nemocnici.

„Jsme rádi, že můžeme nevyléčitelně nemocným pacientům takto pomoci v poslední fázi života," řekl u příležitosti představení pokoje paliativní péče Ladislav Hadraba, primář Interního oddělení II teplické nemocnice.


 

Paliativní péče je komplexní, aktivní a na kvalitu života orientovaná péče poskytovaná pacientovi, který trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu. Cílem paliativní péče je zmírnit bolest a další tělesná a duševní strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým.

Zdroj: wikipedia.org


 

Pokoj vznikl díky daru Nadace Evy Matějkové, jež na provoz věnovala finanční částku ve výši 30 tisíc korun a firmy Globe Medical, která věnovala polohovací pomůcky. Nemalou částku se podařilo vybrat také na jarním charitativním koncertu, jehož výtěžek byl určen právě pro vybudování tohoto pokoje, a díky drobným dárcům. „Takováto lůžka ve zdravotnictví a v sociálních službách chybí, proto jsme se pokusili iniciovat tento projekt," dodal ředitel Tomáš Hrubý.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru