Ústecký kraj - Z důvodů zajištění připravenosti Policie ČR k minimalizaci dopadů nelegální migrace do a přes Českou republiku, provedou policisté ve dnech 29. 11. – 30. 11. 2016 cvičení na státních hranicích se Spolkovou republikou Německo. Cvičení bude provedeno na základě fiktivního rozhodnutí ministra vnitra ČR, a to na státních hranicích s Německem, konkrétně na 16 vytipovaných místech bývalých hraničních přechodů.

2911cvicenisrn

Ilustrační foto: Oldřich Hájek

Plán cvičení předpokládá kromě nasazení sil a prostředků Policie ČR na státních hranicích také se zřízením a zprovozněním „registračního místa“ v lokalitě, kde je na území sousedního státu provozováno pobytové středisko pro žadatele o azyl.

Cílem cvičení je ověřit připravenost Policie ČR na rozhodnutí ministra vnitra o znovuzavedení kontrol na státních hranicích s Německem v souladu s nedávno novelizovaným zákonem o ochraně státních hranic ČR. Tato situace by s největší pravděpodobností v praxi reálně předcházela rozhodnutí vlády a Policie ČR by ji musela zvládnout za pomoci pouze vlastních sil a prostředků, bez součinnosti Armády ČR a Celní správy.

"Dalším cílem cvičení je ověřit funkčnost typového plánu pro zřízení registračního místa, zmapovat jeho kritická místa a otestovat v reálných podmínkách registrační informační systém, jehož účelem je zaregistrovat základní osobní údaje cizince a úkony, které s ním byly v rámci registračního místa provedeny," uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

"Cvičení, do kterého se zapojí téměř 330 policistů, by nemělo zásadním způsobem omezit silniční ani železniční dopravu," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru