Bílina - Zrekonstruovaná kaple, nové nádrže na vodu, opravená zvonice, vylepšená obřadní síň. To je jen malý výčet novinek, se kterými se setkávají návštěvníci městského hřbitova v Bílině. Hřbitov se opravuje už několik měsíců a práce stále pokračují.

Správní budova dostala novou střechu. Opravené je i zázemí.

Opravy na hřbitově začaly loni na podzim, od té doby stihli pracovníci technických služeb i externích firem kompletně opravit střechu obřadní síně i technické budovy, v obřadní síni vylepšit zázemí pro pozůstalé, v budově vyměnit okna i dveře a obřadní síň vybavit novým katafalkem, řečnickým pultem a květinovou výzdobou. Ve venkovním prostoru hřbitova přibyly nové koše a lavičky.

Celkovou rekonstrukcí prošla kaplička, ta je nyní ozdobou horní části hřbitova. Má zcela novou střechu, zářivé omítky a vnitřek kapličky je vybaven oltářem, křížem a miskou. Před kapličkou je nová lavička. Z řady kolumbárií naproti obřadní síni jedno zmizelo. Jelikož se nebezpečně naklánělo, byly ostatky přesunuty a stavba stržena. Na jejím místě bude vystavěno nové kolumbárium. Za svůj vzhled se nyní nemusí stydět ani zvonice u obřadní síně. Ta je kompletně opravená, v těchto dnech by do ní měl přibýt zvon, který bude při obřadech či jiných příležitostech využíván.

Na opravu ještě čeká hřbitovní zeď včetně kolumbária a v areálu bude obnovena zeleň.

Opravená kaplička

Zvonice je po celkové rekonstrukci, nyní do ní bude umístěn zvon

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru