Ústecký kraj - Třicet nových investičních projektů za 36 miliard korun, díky kterým vznikne čtyři a půl tisíce pracovních míst, přilákal za posledních osmnáct měsíců Ústecký kraj. Nejvýznamnější zde bude investice korejské firmy Nexen v průmyslové zóně Triangle. Ústecký kraj se tak v investiční aktivitě řadí v republice hned na druhé místo. Vede Moravskoslezský kraj.

Strategická průmyslová zóna Ústeckého kraje - Triangle. Foto: e-lounsko.cz

Práci v oblasti získávání nových investic a vytváření nových pracovních míst zhodnotil tento týden předseda vlády Bohuslav Sobotka, který v pondělí přijíždí na návštěvu Mostecka i dalších míst v Ústeckém kraji. „Jsem rád, že se vládě daří plnit jednu z klíčových priorit a za 18 měsíců fungování nového kabinetu se nám podařilo získat 196 nových investičních projektů v objemu 108 miliard korun, které by měly generovat přes 23 tisíc nových pracovních míst. Je důležité, abychom v dobře nastoupeném tempu pokračovali i v dalších měsících. Ministerstvo průmyslu a obchodu i agentura CzechInvest musí navázat na dosavadní úspěšnou práci a dál intenzivně pracovat na zlepšování podmínek pro vstup nových investorů do naší země,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

„Česká republika představuje v současné době pro investory stabilní a přátelské prostředí, které motivuje české i zahraniční podnikatele k neustálému rozvoji jejich byznysu. V současné době posilují především investice v oblasti datových center, leteckého průmyslu nebo sdílených služeb. Jedná se většinou o projekty s vysokou přidanou hodnotou, které si žádají zkušenost a kvalifikovanou pracovní sílu. Zde má Česká republika stále konkurenční výhodu,“ poznamenal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

„Od začátku roku 2015 jsme získali nové projekty s vysokou přidanou hodnotou především z USA, Japonska a Číny, což odpovídá oživení a růstu globální ekonomiky. Zároveň registrujeme i zvyšující se zájem o lokální dodavatele,“ řekl generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Ze zahraničí je v České republice nejaktivnější tradičně Německo, naplánovalo si zde 38 nových projektů. Následují Spojené státy americké s 21 projekty, Nizozemí s jedenácti a Francie s deseti. Podle objemu investic vede Korejská republika, která do České republiky umístí projekty za 29 miliard korun. Následují Německo (14 mld.) a Nizozemí (8 mld.).

Mezi sektory dominuje v počtu projektů výroba motorových vozidel s 67 novými projekty za 34,7 miliardy korun. Dále pak kovodělný a kovozpracující s 25 projekty za 12,7 miliard korun a strojírenský průmysl s 16 projekty. Podle objemu investice patří k nejúspěšnějším také gumárenský průmysl, do kterého přiteklo přes 23 miliard korun.

V regionálním měřítku přilákal největší investiční aktivitu Moravskoslezský kraj. Vznikne zde 32 nových projektů za 17,7 miliardy korun, které by měly vytvořit 4 530 pracovních míst. Druhou příčku drží Ústecký kraj s třiceti novými projekty za 36 miliard a 4 495 novými místy.

Dalším krokem v lákání investorů do České republiky je i schválení projektu zvýhodněných průmyslových zón, které nabídnou investorům ještě výhodnější podmínky pro jejich podnikání v ČR. Jednou z těchto zón je i Joseph u Havraně na Mostecku. Podrobnosti jsme přinesli zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru