Bílina - Bílinští radní rozhodli o zákazu podomního a pochůzkového prodeje. Vydáním tohoto nařízení se radní města snaží ochránit občany před nekalými praktikami a nevybíravým chováním podomních prodejců a prodejců na veřejném prostranství bez mobilní provozovny – stánku.

Vyhlášku zakazující podomní prodej mají i okolní města: Most, Lom či Litvínov, odkud je snímek z kontroly strážníků právě při podomním prodeji. Foto: Jan Vraný"Nařízení neomezuje konání akcí sportovního ani kulturního charakteru a rovněž neomezuje prodej v předzahrádkách ani konání trhů,“ informuje mluvčí Městského úřadu Bílina Karel Schön.

Jedná se především o prodejce pobíhající po veřejném prostranství a o prodejce, kteří obtěžují občany v domácnostech. Toto nařízení nabude účinnosti patnáctým dnem po vyvěšení na úřední desce. Poté již nebude možné nabízet zboží ani služby v domácnostech bez předchozí objednávky. 

„Pokud by k těmto situacím přece jenom docházelo, nechť občan zavolá na městskou policii na telefonní číslo: 417 810 999, která bude toto řešit jako porušení nařízení města a uloží pokutu," doplňuje Karel Schön.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru