Bílina - Přinášíme rozhovor s hejtmanem Ústeckého kraje a novým starostou Bíliny Oldřichem Bubeníčkem o aktuální situaci a nejbližších měsících.

Oldřich Bubeníček. Foto: Město Bílina

Jak vnímáte první týdny v pozici starosty?
Jedná v podstatě o čtyři nebo pět týdnů, což znamená, že je všechno samozřejmě hektické a hlavně strašně rychlé. Jsem rád, že kolegyně místostarostky mají chuť a elán do té práce, kterou vykonávají, a musí se ten začátek prostě zvládnout. Přece jenom když si vezmeme, že se v Bílině prospalo půl roku, tedy že od řádných voleb uběhl půlrok, než začal úřad fungovat, tak se ukázaly věci, které se řeší doslova za pochodu. To byla otázka i rozpočtu, který se normálně řeší několik měsíců, ve městě velikosti Bíliny zhruba tři. No a my jsme na to měli opravdu pouhých dvanáct dnů.

Byl tedy čas minimální?
Ano, čas byl minimální. Beru i kritiku některých kolegů na zastupitelstvu, ale na druhou stranu pokud budou mít kolegové v koalici takovou chuť do práce, jako mají teď, tak věřím, že se to rozběhne, a za pár měsíců nám ani nepřijde, že jsme nastoupili o půl roku později.

Jak vám to ztěžuje práci?
Jsou rozdělané různé věci. Zasekli jsme se na plavecké hale, jestli pokračovat, nebo nepokračovat v rekonstrukci. Dostali jsme požadavek na uhrazení 2 340 000 Kč jako vícepráce a zároveň se najednou dozvíte, že některé ty vícepráce jsou už hotové, a nikdo nedokáže od boku posoudit, jestli ty peníze jsou, nebo nejsou reálné. Tak se za pochodu snažíme se v tom trochu probrat a zjistit, jestli teda v tom pokračovat a zaplatit to, anebo prostě nepokračovat.

Jistě řešíte i další záležitosti. Stalo se něco, u čeho výrazně svítila „červená"?
Pro nás je takovým varujícím momentem např. rozpočet na májový jarmark, který byl zhruba 800 000 Kč. Řešili jsme to a posoudili jako astronomickou částku, protože se po tom trochu šlo a najednou v podstatě stejný program může být o 300 000 Kč levnější. Tak se nedivím kolegům a kolegyním, že nejsou ochotni automaticky zvednout ruku a chtějí jistotu, že když zvednou pro něco ruku, tak je to alespoň trošku reálné.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru