Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - V rámci poslední fáze revitalizace Horního rybníka v Zámecké zahradě probíhalo od letošního února odstraňování vyplavených rostlinných zbytků z vodní hladiny. 

Úklidu hladiny se se ctí zhostil Český rybářský svaz, MO Teplice. Odstraňováním vyplavených rostlinných zbytků strávili rybáři celkem čtyři víkendy. Během nich naplnili několik kontejnerů bioodpadem a vylovili také mnoho větví a kořenů. Dočišťování (mimo tyto víkendové akce) bylo prováděno vždy dvakrát v týdnu.

Během prací bylo zpozorováno postupné vyplavování rostlinných zbytků na hladinu, nebylo tedy možné vše uklidit naráz. Většina rostlinného materiálu byla odvezena a dále zpracována jako bioodpad. Spolu s rybářským svazem spolupracovala také firma Marius Pedersen a.s. 

V menší míře bude hladina vody dále dočišťována, ale podle předsedy ČRS MO Teplice Jana Hromádky je nyní z 95 % hotovo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru