Lokalita zvaná Margarinka. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – Zastupitelé Novosedlic řešili na zasedání minulý týden záměr na využití dvou obecních pozemků. Starosta Štěpán Türb informoval, že jeden z pozemků se nachází v Bystřické ulici podél hřbitovní zdi a v současné době je pro veřejnost uzavřený. Podle starosty chce obec pozemek zpřístupnit. Jeho část je ovšem neoprávněně oplocená soukromým vlastníkem.

Vedení obce nechá pozemek zaměřit, vyřeší záležitost kolem neoprávněného oplocení a následné zpřístupnění. Co se využití pozemků týče, zmínil místostarosta Jiří Herlitze možnost zřízení komunitního sadu. Zastupitelka Stanislava Hajná navrhla vyvýšené záhony, které by obec mohla pronajímat. Padl i návrh na vytvoření hřiště, což podle zastupitelů není u hřbitovní zdi šťastný nápad a navíc by bylo takové řešení finančně velmi náročné.

Ke druhému z pozemků, nazývanému Margarinka, který sloužil jako retenční nádrž, uvedl starosta Türb, že voda zde už obnovena nebude. „Uvítáme nějaké návrhy. Můžeme jít cestou ankety, kde nabídneme možnosti dle územního plánu.“ Zastupitel Tomáš Pelcman informoval, že se místu říká výletiště. „Nevím, jak moc by to bylo finančně náročné, většinou je tam ohniště, posezení, zastřešené zázemí, podium, ale nevím, jaký je plán na využití pozemku u Lidového domu.“

Padl rovněž návrh na vybudování pohádkového lesa, který by navazoval na současnou naučnou stezku, kde už je vytvořeno několik dřevěných figurek. Starostovi se nápad líbil. „Pozemek je vedený jako vodní plocha, ale pokud ho srovnáme a dáme tam postavičky, tak to by mohlo jít.“

Zastupitelé se nakonec dohodli, že zjistí vhodné možnosti a připraví anketu pro obyvatele obce. Ti by měli navrhnout, co by si na pozemcích představovali. Konkrétní návrhy a záměry pak projednají zastupitelé na příštím zastupitelstvu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru