Foto: Povodí Ohře
Teplice

Teplice - V Teplicích probíhá oprava koryta zakrytého potoka Bystřice o celkové délce 524 metrů. Aktuálně se pracuje na čtyřech úsecích z celkových pěti. Na financování akce v hodnotě 139 mil. Kč bez DPH se podílí město Teplice s celkovou částkou 45 mil. Kč. Stavební práce by měly skončit v závislosti na klimatických a hydrologických podmínkách do konce září 2024.

V současné době se na prvním úseku odbourává stávající stropní konstrukce a na části úseku se provádí dobetonování nového stropního krytu. V dalším úseku se připravuje staveniště pro přeložku inženýrských sítí. V těchto dnech se z důvodu zvýšených průtoků vody neprovádí práce v korytě vodního toku, ale pouze na povrchu.

K rekonstrukci bylo přistoupeno z důvodu nevyhovujícího profilu potoka, aby byl zajištěn jeho bezpečný a provozuschopný stav. Stávající betonové konstrukce jsou velmi nízké pevnosti, beton je v mnoha místech rozrušen a zcela zde chybí výztuž. Na povrchu stěn se vyskytují četné trhliny.

Foto: Povodí Ohře

Stavebními pracemi budou zachovány kapacitní parametry zakrytého potoka. Práce probíhají ve stavební jámě, která je zajištěna mikrozáporovou stěnou s tímto postupem: odbouráním původních konstrukcí zdí a dna, provedením nových konstrukcí železebetonového rámu nebo v místě skalního podloží železebetonového polorámu a vybudováním krytu chodníku a cyklopruhu. Stavba zahrnuje také výstavbu mostu, rekonstrukci komunikací a veřejného osvětlení.

„Investiční akce Povodí Ohře - Rekonstrukce krytu potoka Bystřice - je pro město důležitá jak z hlediska bezpečnostního, tak protipovodňového. I když realizaci stavby zkomplikovalo období koronaviru, tak pevně věřím, že se v této části blížíme ke zdárnému konci nejen této stavby, ale zároveň všech dopravních omezení, která občanům města komplikují život. Vzhledem k celkovému technickému stavu zakrytých vodních toků na území města koordinuje město Teplice další dva investiční projekty Povodí Ohře.“ vysvětlil 1. náměstek primátora Hynek Hanza.

Foto: Povodí Ohře

V místě prací platí dopravní omezení, kdy je uzavřena Palackého ulice od křižovatky s ulicí 14. října až po křižovatku s ulicí Klicperova. Pro řidiče zde platí dopravně značená objízdná trasa.

Zhotovitelem stavby je společnost Vodohospodářské stavby, s.r.o. a Bulharská hydrostavební společnost s.r.o.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru