Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj, Teplicko - Ačkoliv policisté i banky vydávají opakovaně varování před podvody ve virtuálním prostředí, opět kriminalisté v Teplicích přijali oznámení, kdy žena přišla o téměř 300 tisíc korun.

Telefonicky jí kontaktoval neznámý muž, vystupující jako pracovník České národní banky a poškozenou přesvědčil o tom, že její bankovní účet byl napaden a pro záchranu svých naspořených peněz je musí převést na jiné účty. Tyto účty jí nadiktoval a žena převedla v devíti platbách téměř 300 tisíc korun na tři cizí účty.

"Policisté opětovně varují, že banky podobné záležitosti neřeší po telefonu. V případě pochybností ihned zavolejte na svou banku nebo na linku 158, a to ještě předtím, než uskutečníte požadované finanční transakce," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru