O osudu duchcovského koupaliště má rozhodnout referendum
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Město Duchcov připravuje referendum o koupališti. V letošní sezóně bude sice otevřené stejně, jako vloni. Otázkou ovšem je, co bude dál. Město má připravený projekt, který řeší hloubku bazénu, celkovou modernizaci a čištění vody. K jeho realizaci mělo dojít už v loňském roce. Nedošlo. Podle starosty Zbyňka Šimbery byla naplánovaná řada důležitých investičních akcí a realizace projektu modernizace koupaliště je pro město finančně náročná.

V průběhu času Duchcovští do některých úprav v areálu koupaliště investovali. Podle informací z duchcovské radnice ale není další existence zařízení jasná. Přestože město i vloni koupaliště otevřelo, realizovalo pár dílčích úprav a zavedlo například permanentky, je otázkou, zda bude sloužit i v následujících letech. Argumentem vedení města je například kromě finančních nákladů i to, že část obyvatel koupaliště zkrátka nechce.

„Myslím si, že by bylo vhodné využít referenda, které by mohlo proběhnout v příštím kalendářním roce při volbách do krajských zastupitelstev. Pokud to zastupitelstvo města schválí, zda občané chtějí či nechtějí koupaliště nadále zachovat,“ shrnul další postup města při rozhodování o osudu koupaliště duchcovský starosta Zbyněk Šimbera.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru