V teplické nemocnici proběhla konference o roztroušené skleróze
Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice - Neurologické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z., společně s Centrem pro diagnostiku a léčbu demyelinizačních onemocnění v Teplicích (RS centrem) uspořádalo ve středu 22. března v přednáškových prostorách teplické nemocnice nadregionální odbornou konferenci.

Odborným garantem konference byla MUDr. Marta Vachová, primářka Neurologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z., a vedoucí RS centra. V přednáškovém sále polikliniky přivítala 104 účastníky – lékaře, lékárníky a zdravotní sestry ze spádové oblasti zdravotnického pracoviště, kterým je Ústecký, Liberecký, ale také Karlovarský kraj. Akce se zúčastnili také studenti Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a zástupci pacientské organizace ROSKA.

„Téma letošního ročníku konference znělo Roztroušená skleróza od diagnózy k symptomatické léčbě. Přednášející se proto podrobněji věnovali diagnostice, respektive příznakům, podle níž začínající nemoc rozpoznáme, dále možným interním komplikacím léčby roztroušené sklerózy a jedno z vystoupení ukázalo pohled farmaceuta na téma kanabionoidů a lékových interakcí. Reedukační léčba spasticity doplnila letošní seznam přednášek. Jsem velmi ráda, že prezentace opět měly vysokou odbornou úroveň a na druhé straně se potvrdil tradičně velký zájem o účast na konferenci k tak závažnému onemocnění,“ uvedla MUDr. Marta Vachová.

Neurologické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z., má nejvyšší typ akreditace (akreditace II. typu) pro vzdělávání specialistů v oboru Neurologie. Nadregionální centrum pro léčbu roztroušené sklerózy disponuje statutem centra vysoce specializované péče. Při tomto oddělení dále funguje Centrum vysoce specializované péče o pacienty s iktem, které opakovaně obdrželo prestižní diamantový statut za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou a má mezinárodní certifikát evropské asociace ESO pro léčbu mozkových příhod. Třetím specializovaným pracovištěm při tomto oddělení je Centrum specializované péče pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy. Oddělení má lůžkovou, ambulantní a diagnostickou část. Spolupracuje s organizacemi nemocných: ROSKA, SMS, Parkinson, Aura, Iktus a Sdružení nemocných s CMP.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru