Ministerstvo zdravotnictví řeší přetížené urgentní příjmy. Lidé na pohotovost často chodí s banalitami
Ilustrační foto: Krajská zdravotní
Teplice

ČR - Ministerstvo zdravotnictví zkoumá možná řešení nadužívání pohotovostních služeb. Návrat k plošným poplatkům nechystá.

V současné době dochází čím dál častěji k přetížení urgentních příjmů, což vede ke zhoršené dostupnosti péče pro pacienty s opravdu akutními problémy. Proto Ministerstvo zdravotnictví zkoumá možná řešení.

Problematika změn v této oblasti je nicméně teprve odborně diskutována. Tato diskuse je vedena nejen o výši poplatků, ale i o rozlišení osob, které přichází s akutním a neakutním problémem. S ohledem na složitost této problematiky je diskuze nyní vedena především o realizovatelnosti takových změn a případné změny zatím nejsou na stole.

„Mé vyjádření v rozhovoru pro Mladou frontu DNES bylo pouze komentářem k probíhající odborné diskuzi na toto téma. Jakékoli potenciální změny v této oblasti dovolím pouze v momentě, kdy bude jasné, že by zvýšily dostupnost lékařské péče. Tato diskuze je motivována primárně snahou zkrátit čekací doby pacientů a zvýšit dostupnost akutní zdravotní péče,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru