Ve zdevastovaném areálu bývalého azylového zařízení v Červeném Újezdu začaly demoliční práce. V budoucnu by zde měl vzniknout nový bytový komplex
Takhle by to mohlo v areálu bývalého azylového zařízení Červený Újezd v budoucnu vypadat. Foto Zdroj: Jana Syslová, starostka Hrobčic
Teplice

Červený Újezd - Společnost Javor 50 s.r.o. dnes oficiálně oznámila zahájení demoličních prací v prostoru bývalého azylového zařízení Červený Újezd, přesněji vojenském prostoru Javor 50. V areálu by měly v několika etapách vzniknout rodinné domy a nový bytový komplex.

Demoliční práce probíhají na základě rozhodnutí o odstranění stavby a jsou prováděny společností Metrostav a.s., která bude generálním dodavatelem celého projektu Javor 50. Práce budou probíhat pouze v areálu a nebude dotčena vnější infrastruktura. Veškerá recyklace bude prováděna na místě a 95% materiálu bude použito na zpětné zásypy. Přilehlé komunikace by neměly být dotčeny nadměrnou dopravou. Demoliční práce a recyklace budou probíhat do března roku 2023.

„Tento rozsah stavební činnosti přímo na hranici nejpřísněji chráněné I. a II.zóny CHKO České středohoří je velmi výjimečný. Byť je areál označován jako Červený Újezd a hyzdí naše obce Červený Újezd a Mukov, patří pod sousední obec Měrunice," uvedla starostka obce Hrobčice Jana Syslová, pod které Červený Újezd spadá.

2311hrobcicevystavbanovychdomu2

2311hrobcicevystavbanovychdomu3

2311hrobcicevystavbanovychdomu4

Takhle to vypadá v areálu bývalého azylového zařízení Červený Újezd teď. Foto Zdroj: Jana Syslová, starostka Hrobčic

2311hrobcicevystavbanovychdomu5

2311hrobcicevystavbanovychdomu6

A takhle by to mohlo v areálu bývalého azylového zařízení Červený Újezd vypadat v budoucnu. Foto Zdroj: Jana Syslová, starostka Hrobčic

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru