Nepustí váš školák nebo student fotoaparát z ruky? Pak zbystřete, je tu soutěž Mladí fotografují památky
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Rádi navštěvujete s dětmi památky a fotíte je? Jestliže ano, pak by vás mohla zajímat soutěž, kterou vyhlašuje každoročně Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Soutěž má název Mladí fotografují památky a je určena pro žáky a studenty základních a středních škol. Cílem je podpořit u mladých lidí zájem o historii, o památkové hodnoty a neobvyklé krásy nejen historických budov, ale také zahrad, venkovských a městských krajin.

Organizátoři upozorňují, že soutěž nemá za cíl pouhou fotografickou akci, ale spíše zážitek spojený s uměleckým a památkovým dědictvím. Proto je třeba vyhnout se námětům, které i přes možnou fotografickou zajímavost, neodpovídají záměru.

Věkový limit pro účast v soutěži je 21 let. Účastník se musí zaregistrovat na webu nebo v aplikaci uvedené níže a po registraci používá svůj unikátní kód. Uzávěrka soutěže je 10. března 2023. Fotografie je třeba vložit přes internet na web sdružení: www.historickasidla.cz, případně přes mobilní aplikaci nebo v Apple store a Google Play pro Android či iOS.

Každý z účastníků může poslat maximálně 3 fotografie. Po přihlášení má možnost snímky přidávat, ale i mazat a to jen do termínu uzávěrky. Vítězové Národního kola soutěže budou vyhlášeni u slavnostní příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel v dubnu příštího roku v Praze. Veškeré informace či dotazy Vám zodpoví na sekretariátě SHS ČMS na tel: 224 213 166 nebo na internetové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; www.ehd.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru