Komunální volby přinesly v obcích a městech na Teplicku překvapení i zklamání
Teplice. Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Volby do zastupitelstev obcí a měst včera skončily. Někde přinesly překvapení, jinde zklamání. Jsou i obce, jako aktuálně Moldava, kde se nejspíš bude řešit ovlivňování voleb. Do obce se dva týdny před termínem konání voleb přistěhovaly zhruba dvě desítky nových obyvatel. Všichni jsou přihlášení do nemovitosti v majetku společnosti, v níž figuruje moldavský ex starosta Jaroslav Pok.

Letošní účast voličů na Teplicku nepřesáhla 40 procent. Konkrétně činila 39,25 procent. V obcích už tradičně bývá účast vyšší než ve městech. Z měst dosáhly nejvyššího procenta voličů, kteří dorazili k urnám, Ledvice (59,02%), Hrob (51,99%) a Košťany (49,53%). Nejnižší účast naproti tomu zaznamenaly Teplice (34,14%).

Z obcí se může nejvyšším procentem účasti voličů pochlubit zmiňovaná Moldava (80%), Mikulov (76,80%) a Měrunice (72,32%). Zatímco nejméně voličů letos přišlo do volební místnosti v Kostomlatech pod Milešovkou, kde své hlasy odevzdalo pouhých 28,93% voličů.

A zde je přehled složení nových zastupitelstev ve městech. Pořadí stran bylo zachováno podle pořadí ve volbách. Pod přehledem najdete umístěný odkaz s podrobnými výsledky voleb ve všech obcích i městech na Teplicku.

Bílina:

Oldřich Bubeníček a Jiří Konárek (KSČM), Josef Dvořák (Naše Bílina - Svobodní), Tomáš Vandas a Ladislav Mrvík (Čistá a bezpečná Bílina), Marcela Dvořáková, Rostislav Aulický a Petra Skuthanová (ODS), Petr Hazdra a Petr Rosenkranz (Moje Bílina), Pavel Černý, Roman Slánička, Zdeňka Jílková, Andrea Hříbalová a Pavel Prchal (SPD Trikolora), Zdeněk Rendl, Pavl Ryjáček a Jaroslav Čermák (Bílinští soc. dem a nezávislí), Zuzana Schwarz Bařtipánová, Radek Zenker, Karel Matuška, Jiří Urbánek, František Weigl, Renata Vítová, Josef Veselý, Lenka Brunzová, Miloslav Janoušek, Martin Fousek a Pavel Pátek (ANO 2011).

Dubí:

Ilona Smítková, Petr Let a Jan Valenta (MHN za harm. Rozvoj obcí a měst), Tomáš Zíka (KSČM), Jiří Vítek, Jiří Kašpar, Šárka Rousová, Jiří Záhorčák, Jiří Zmítko, Eva Janíková a Vít Rous (PRO Dubí), Petr Pípal, Jiří Janeček, Jiří Šiller, Jaroslav Zeman, Marcela Velcová a Květuše Koritková (Severočeši – Dubí).

Duchcov:

Zbyněk Šimbera, Andrea Abertová, Jiří Chvojka, Lenka Podlogarová, Zdeněk Bernášek a Vladimír Šimek (ČSSD). Martin Blažek, Vít Fiala, Jiří Mašek, Dominik Čermák, Antonín Jenč a Petr Jakubka (ANO 2011). Jan Zahradníček, Radek Kaňák a Karel Matějovský (SPD), Jan Bureš (Nezávislí – Žijeme Duchcovem), Zdeněk Burda, Veronika Prchalová, Jitka Bártová a Jaroslav Drbohlav (Koalice pro Duchcov), Stanislav Strohmeier (KSČM).

DSSS – Za bezpečný Duchcov – nebude mít v zastupitelstvu žádného kandidáta.

Hrob:

Jiří Fürst, Alena Křížová, Vlasta Sedláková, Milan Čurda, Václav Růžička a Šarlota Fuchcová (P.R.O. MĚSTO), Evžen Tölzer a Otakar Kuchař (Sdružení živnostníků a sportovců), Jan Vinohradský (KSČM), Petr Stolař (Hrob žije!), Rudolf Nebeský (Sdru. ODS, sport. a nezáv. Hrob), Karel Hirsch a Karel Hirsch Bc. (Za Hrob), Helena Bradáčová a Karel Klobouk (Naše město).

Košťany:

Petr Čulík a Richard Kopřiva (ODS), Radek Müller a Richard Riederer (SPD), Tomáš Sváda, Zbyněk Král, Naďa Lebedová, Pavel Dolan, Milan Šerl, Pavel Vondra, Jindřich Běhounek, Jarmila Novotná, Pavel Klášterka, Petr Illeš a Lucie Lupiňská (Naše Košťany a Střelná).

ČSSD a ROMA LUMA – nebudou mít v zastupitelstvu žádného kandidáta

Krupka:

Tomáš Vaněk a Andrea Kuchtová (SPD), Jan Kuzma, Adolf Vítů, Andrea Grünbaumová, Rudolf Klaška a Jiří Bence (ANO 2011), Alexandr Jech (Zdraví Sport Prosperita), Radek Jankura (SNK MPV - Město pro vás), Zdeněk Matouš, Karel Rouček, Václav Šanda, Jiří Penc a Zdeněk Seifert (Společně pro Krupku), Rostislav Kadlec a Tomáš Liška (Krupka náš domov), Miloslava Bačová, Rostislav Příhoda, Jaroslav Lachman a Marcela Řeháková (Zdravá Krupka), Jan Bokoč (ODS).

Občané pro občany – nebude mít v zastupitelstvu žádného kandidáta

Ledvice:

Zdeněk Javůrek, Tomáš Prachař, Roman Brabenec, Vladimír Švarc a Tomáš Reiser (SNK – Ledvičáci), Stanislav Novotný a Milan Ptáček (Původní SNK – Ledvice), Hana Paulová a Radim Paul (PRO Ledvice)

Osek:

Václav Krtek, Jan Charvát, Martin Charvát, Josef Walter, Alice Karlíková a Miroslav Tišer (Osek všem), Jiří Macháček, Eliška Humlová, Michal Zenk, Jiří Linda a Pavel Kohutka (Sport a zdraví pro Osek), Lenka Říhová (Společně pro Osek), Lenka Říhová Ing, Luboš Čapek, Jan Sklepník, Josef Müller, Bohumil Nohejl, Michaela Formánková, Jiří Sirotek a Milena Nozarová (Nezávislí pro Osek), Jiří Hlinka (KSČM).

Teplice

Hynek Hanza, Iva Dvořáková, Jan Hadraba, Ondřej Hampejs, Monika Peterková, Petr Šíla, Petr Najman a Renata Dohnalová (ODS spolu s TOP 09), František Podroužek, Tomáš Jarolím, David Kočiš a Marcel Ševčík (SPD), Tomáš Hrubý (Zdraví Sport Prosperita), Jiří Štábl, Tomáš Hadviga, Vladimír Kossakowski, Petr Kohout, Eliška Tomášková, Jaroslav Bžoch, Marek Skála, Lucie Hrušková a Václav Kvapil (ANO 2011), Jakub Mráček, Adam Souček, Nikola Fialová Seifertová, Zdeněk Bergman a Jiří Wagner (VOLBA PRO! TEPLICE).

KSČM – nebude mít v zastupitelstvu žádného kandidáta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru