OBRAZEM: Slavnostní průvod studentů obchodní akademie nešlo přeslechnout
Slavnostní průvod studentů obchodní akademie. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – O pořádné pozdvižení v centru města se v pátek kolem poledne postarali studenti a pedagogové Obchodní akademie v Teplicích. Možná jste také narazili na průvod, který nebylo možné přehlédnout a hlavně přeslechnout. Obrovské transparenty, píšťalky, řehtačky, klaksony, fanfáry, nebo jen hlasivky. Někteří kolemjdoucí studenty povzbuzovali, další zajímalo, co se děje a jiní volali: „To je ono, jen demonstrujte!“ Do doby, než zahlédli transparent, který akvi vysvětloval.

Průvod od obchodní akademie do centra města a zpátky kolem kulturního domu a divadla, uvedl netradiční formou oslavy stého výročí založení jedné z nejstarších středních škol v Teplicích. V samém centru města, na Benešově náměstí, na něj čekali studenti a pedagogové Střední průmyslové školy v Teplicích. Ti voláním a bouřlivým potleskem účastníky průvodu přivítali. Předali studentům v čele několik balónků v modrožlutých barvách, které symbolizují trojlístek spojených teplických středních škol, kam kromě již zmíněných dvou patří ještě hotelová škola.

Na programu prvního dne oslav bylo i slavnostní zasazení pamětního stromu, oskeruše, v teplické botanické zahradě. Sem přišel studenty a pedagogy pozdravit primátor Hynek Hanza, který všem popřál hodně štěstí a úspěchů ve studiu i v práci. Původní představa, že strom bude zasazený přímo v parku pod školou, nemohla být uskutečněná z důvodu připravované revitalizace parku.

Hlavní program oslav, který je naplánovaný na pátek 30. září a sobotu 1. října, nabídne absolventům, bývalým pedagogům školy i veřejnosti, aby se do oslav zapojili. Dveře obchodní akademie se otevřou dokořán k prohlídce budovy a umožní i případným zájemcům o studium, aby se blíže se školou seznámili. Otevřená bude i vyhlídková věž k večerním prohlídkám a nachystaná je celá řada akcí pro studenty.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru