V Zámecké zahradě někdo surově zabil několik vodních ptáků
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na Horním rybníku v Zámecké zahradě si lidé všimli, že zmizelo několik vodních ptáků. Ti se před pár dny našli uhynulí. Konkrétně se jednalo o pět mladých labutí a dvě kachny. Podle Státní veterinární správy, která uhynulé opeřence vyšetřila, bylo zjištěno, že jejich smrt nenastala z důvodu ptačí chřipky, ani bakteriální infekce, jak se původně předpokládalo. Za jejich smrt mohou lidé.

Příčinou smrti bylo podle informací teplického primátora Hynka Hanzy brutální napadení zvířat. Podle pohmožděnin na hrudním koši a krku vše nasvědčuje škrcení a kopání. Vzhledem k tomu, že ptáci neuhynuli přirozenou cestou, podává Odbor životního prostředí teplického magistrátu trestní oznámení Policii ČR na neznámého pachatele.

Vedení zmíněného odboru se současně obrací se žádostí o pomoc na veřejnost. V létě se v Zámecké zahradě pohybuje dost lidí a je možné, že si někdo v době mezi 10.-15. červencem všiml něčeho podezřelého. Mohlo jít o neobvyklé chování v blízkosti vodních ptáků. V takovém případě je třeba kontaktovat Městskou policii na čísle 156.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru