A je to tady. Na obzoru je první teplá vlna tohoto léta
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - „Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle,“ sdělila jedna z hlavních postav Pokojného bojovníka (2006, Victor Salva). Tatáž slova ale o prvním letním víkendu roku 2022 mohla zaznít z úst brněnských dálničních policistů, kteří vyrazili proti mimořádně mladým pirátům silnic, prohánějícím se Brnem ve žlutém voze blíže nespecifikované značky, nicméně alespoň ekologickém (elektrickém). Stejnou myšlenku však možná měli zkušení a slušní řidiči brázdící hlavní tah mezi Mostem a Litvínovem, nad kterým v pondělí 6. června 2022 levitoval vlak. Bohužel se nejednalo o velkolepý comeback Davida Copperfielda, nýbrž o vedlejší účinek již tak trochu nekonečné renovace železniční tepny mezi Mostem a Litvínovem.

A že se nikdy neděje vůbec nic a že nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle, o tom se v neděli 5. června 2022 přesvědčili na jihu Německa, kde při bouřce napadlo až půl metru krup. Ano, slyšíte správně. A tím už se konečně dostáváme k věci.

A tou věcí je stoprocentně (ne)přesná předpověď počasí:

7. června: Po celý den velká oblačnost, na většině území České republiky s deštěm (na východě i s bouřkami). V kraji Karlovarském a Ústeckém by podle všeho mělo (na)pršet nejméně, ale třeba se trajektorie srážek na poslední chvíli změní a smysluplněji sprchne i u nás. Tož uvidíme. Nejvyšší odpolední teploty okolo dvacítky, respektive lehce přes dvacet.

8. června: Ráno se dočkáme modré oblohy a sluníčka, protože bude převážně jasno až polojasno. Ale pak mraků přibude a v noci na čtvrtek dorazí další fronta, takže z pozorování mapy minulosti (hvězdné oblohy) zase nic nebude. Dešťové vody mnoho nespadne, s výjimkou Karlovarského kraje, kam by večerní/noční fronta něco málo přinést mohla. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C.

9. června: Ona se ta večerní/noční fronta nad Českou republikou tak trochu zasekne, momentálně to tak vypadá, čili čtvrteční den se ponese ve znamení oblačné až zatažené oblohy s nějakým tím deštíkem. Nejvyšší odpolední teploty okolo 17 až 21 °C, sem tam až 22 °C.

A co dál: Teplá vlna. Zjevně začne o víkendu a skončí v polovině příštího pracovního týdne. Na víkend 11. a 12. června se rýsují maxima okolo 23 až 28 °C a spíše slunečno, v pondělí 13. června bychom měli naměřit v maximu okolo 25 až 29 °C a k tomu převážně modrého nebe, úterý 14. června by mělo přinést maximální teploty okolo 29 až 33 °C a k večeru/večer bouřky a od středy už by se to mělo lidově řečeno kazit. Nicméně o víkendu 18. a 19. června by mohlo být až okolo 31 °C... Letošní červen možná nakonec nebude tak teplotně slabý, jak se původně zdálo. Aneb dlouhodobé výhledy počasí jsou úplně k...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru