Tradiční společné rozsvícení vánočního stromu řada obcí a měst vzdala
Vánoční strom v Bílině. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Teplice

Teplicko – Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v obcích a městech, které se koná poslední listopadový víkend, bude i letos poznamenané pandemickou situací. Řada samospráv už se rozhodla program pro veřejnost spojený s rozsvícením vánočního stromu zrušit.

Přinášíme přehled některých obcí a měst na Teplicku, kde se tradice společného rozsvícení vánočního stromu nevzdali. (Informace byly aktualizované ve středu podle webových stránek.)

  • V Háji u Duchcova se slavnostní rozsvícení vánočního stromu uskuteční v sobotu 27. listopadu v 17 hodin na prostranství u Sokolovny. Připravený je program.
  • V Kostomlatech pod Milešovkou se vánoční strom rozsvítí v rámci vánočního jarmarku v sobotu v 15 hodin.
  • V Lahošti se místní sejdou u rozsvícení vánočního stromu před místní kapličkou v pátek v 17 hodin.
  • Ledvice rozsvítí vánoční strom v sobotu v 16 hodin a naplánované je vystoupení pěvecké skupiny, dětí z mateřské školy a další program, včetně ohňostroje.
  • V Modlanech se rozsvítí vánoční strom rovněž v sobotu v 16.30 před obecním úřadem. Vystoupí tady děti z mateřské školy a skupina Žesťoví baroni.
  • V Novosedlicích se v neděli 28. listopadu, od 16 hodin, konají vánoční trhy v parku naproti bývalé poště. Na programu je kromě rozsvícení vánočního stromu soutěž o nejlepší vánočku, nebo vystoupení dětí ze základní a mateřské školy.
  • V Duchcově začne program na náměstí Republiky v neděli už ve 13 hodin. Rozsvícení stromu je naplánované na 17. hodinu. Vystoupí několik pěveckých sborů, bavič Zdeněk Lukesle, obří andělé, k dispozici bude andělská pošta a další.

Z obcí a měst, které tradici společného setkání při rozsvícení vánočního stromu z obavy z pandemie zrušily, jsou to například Bžany, Proboštov, Srbice, Teplice, Žalany nebo Žim.

Pokud se na některou z akcí chystáte, bude dobré si ověřit, že se skutečně koná. Vzhledem k situaci se mohou plány obcí a měst bohužel změnit z hodiny na hodinu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru