VIDEO: V Teplicích začala fungovat inovovaná třídící linka na odpad
Linka na třídění odpadu. Foto zdroj: Město Teplice
Teplice

Teplice - Stávající třídící linka odpadů v Nákladní ulici, provozovaná společností Marius Pedersen a.s., která pro město Teplice zajišťuje komplexní služby svozu odpadu, byla nově dovybavena pro automatické dotřídění kovového odpadu.

Novinkou v celém řetězci třídění je především magnetický separátor, který zachytává a odděluje z ostatního tříděného odpadu kovový odpad. Celý proces dotřídění se tak zrychlil a zefektivnilo se zejména dotřídění kovů na železné a neželezné.

Zatím je vše ve zkušebním – testovacím provozu. Už od 1. prosince však občanům v Teplicích přibude další možnost jak z běžného komunálního odpadu vytřídit surovinu určenou k dalšímu zpracování. Kovové obaly od nápojů a potravin budou moct vyhazovat do žlutých kontejnerů společně s plasty, a to jak do žlutých kontejnerů, umístěných v sídlištích a na veřejných prostranstvích, tak i do žlutých popelnic nebo do žlutým víkem označené části tzv. duonádob, přistavených u rodinných domků, určených dosud pouze na plasty. Nádoby na plastový odpad na veřejných stanovištích budou nově označeny informativní samolepkou, s přehledem co do nádob patří a co nikoliv.

https://www.youtube.com/watch?v=Nh69rXykVo4

Novinka v systému třídění ušetří místo jak občanům přímo v domácnostech, kdy nově postačí jedna nádoba či taška pro třídění dvou komodit - plastů a kovů - společně, tak v kontejnerových stáních, kam už by se často další – šedivá – popelnice pro samostatné třídění kovů nevešla. Všechny šedivé popelnice na kovový odpad, které byly od jara 2021 na celkem 25 stanovišť ve městě rozmístěny, však zůstávají pro samostatný sběr kovů i nadále k dispozici.

2211letak

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru