Podvody se sociálními dávkami: Žena pobírala více, než měla nárok. Další padělala doklady
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Z přečinu podvodu byla obviněna 38letá žena, která se na úkor státu neoprávněně obohatila o dvacet tisíc korun. Při uplatnění žádosti o dávku hmotné nouze nesplnila zákonnou oznamovací povinnost a příslušnému úřadu neoznámila, že už nebydlí v domácnosti se společně posuzovanou osobou.

Tím zavinila, že jí byl po dobu několika měsíců vyplácen vyšší příspěvek na živobytí, než na jaký měla ze zákona nárok. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Stejný trest hrozí i 50leté ženě, která při uplatnění žádosti o příspěvek na bydlení na úřadu předložila padělané doklady o úhradách nákladů na bydlení. Úředníci ale při ověřování ženou uvedených skutečností na podvod přišli a dávku hmotné nouze ve výši téměř 13 tisíc korun jí nevyplatili. Žena byla obviněna z přečinu podvodu ve stadiu pokusu, vyšetřována je na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru