První zářez sehrané dvojky! Psovod s psí kolegyní Syrpou vypátrali pachatele, schoval se pod skelnou vatou
Syrpa. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplicko . Sehrané dvojce služebního psovoda se svou dvouletou psí kolegyní Syrpou se vydařil hned jejich první "ostrý" výjezd. Operační důstojník je na žádost teplických kolegů vyslal k pomoci při propátrání rozsáhlé budovy kanceláří, kde se ukrýval pachatel.

Služební psovod naložil Syrpu (slyšící na jméno Kyra) a vyrazil ihned na místo. Na místě už čekali kolegové, kteří již budovu měli z větší části prohledanou, ale právě od Kyry potřebovali pomoci v nepřístupnější části budovy. Služební psovod s Kyrou překonal po žebříku 4 metrovou výšku, aby se vyšplhal do ventilačního okna vedoucího do půdních prostor.

Vzhledem k tomu, že byl půdní prostor nízký a jeho podlahu tvořily pouze desky, které se prohýbaly, tak se služební psovod rozhodl na místo vyslat pouze Kyru, kterou desky udrží. Už když se psovod s Kyrou k místu přibližoval, tak na Kyře bylo vidět její zapálení a to že jdou po správné stopě. Než dal policista Kyře povel, tak vyzval pachatele, aby úkryt opustil sám. To se ovšem nestalo.

"To už Kyra jen natěšeně čekala na svůj pokyn "revír" a pustila se do práce. Pachatele vypátrala během chvilky a svým štěkotem dala psovodovi najevo "mám ho, tady je". Pachatel ležel na břiše, ukrytý pod izolační skelnou vatou. Po vývě a za doprovodu Kyry se pomalu vyplazil až k policistům. Kyra byla svým psovodem za dobrou práci pochválena a zadrženého pachatele si následně s policisty doprovodila až do služebního vozidla," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru