Vedení Modlan zajistilo pro seniory respirátory zdarma
Ilustrační foto
Teplice

Modlany – Senioři v obcích Modlanska už mají předepsané ochranné prostředky, které budou povinné od pondělí 22. února. Vedení modlanské radnice před časem rozhodlo, že každému z obyvatel ve věku 60 let a více zajistí zdarma 5 kusů respirátorů FFP2. Podmínkou k jejich získání byl kromě věku trvalý pobyt na Modlansku.

Respirátory předávali zástupci obce seniorům osobně. Občanům, které doma nezastihli, nechali respirátory v poštovní schránce. V pátek 19. února byl roznos respirátorů dokončený. Podle modlanského starosty Lukáše Bartoně obec pro své seniory objednala něco kolem 1200 kusů respirátorů.

Od pondělí 22. února zpřísňuje vláda kvůli zhoršující se epidemiologické situaci stávající nařízení, týkající se nošení roušek. V prostředcích hromadné dopravy a ve větších obchodech už nebude obyčejná rouška stačit. Povinností každého tak bude mít zakrytá ústa a noc respirátorem typu KN95 nebo FFP2, případně dvěma chirurgickými rouškami nasazenými na sobě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru