Přípravné online kurzy začínají už v pondělí a jsou zdarma
Student Střední průmyslové školy v Teplicích. Foto: archiv školy
Teplice

Teplice – Letošní deváťáci se chystají na přijímací zkoušky. Vzhledem k situaci, ovlivněné vládními opatřeními, panují určité obavy, jak přijímačky zvládnou. S pomocí přicházejí době už tradičně pedagogové trojlístku teplických středních škol, hotelové školy, obchodní akademie a průmyslové školy. Kromě přípravných kurzů z matematiky nabízejí letos nově i kurz z českého jazyka.

„Kurzy jsou prioritně určené zájemcům o studium na některé z našich škol. Stejně jako v minulých letech ale neodmítneme žáky, kteří se hlásí jinam,“ informuje zástupkyně ředitele, Jana Vachoušková. „Vzhledem k situaci jsme letos zvolili online verzi kurzů přes MS Teams.“ Podle Vachouškové není nutné, aby se žáci na kurzy hlásili předem. Přesto vedení škol uvítá informaci emailem nebo prostřednictvím webových stránek o tom, kdo se plánuje připojit.

Kurzy jsou pro žáky zdarma a připravené podle podkladů organizace Cermat. Žák se může zúčastnit všech nebo jen vybraných lekcí. Na programu jsou čtyři lekce z českého jazyka, které se uskuteční vždy v pondělí od 14.45-15.30 hodin. Konkrétně 8.2., 15.2, 22.2. a 1.3. lekce z matematiky jsou rovněž čtyři a konají se v úterý (9.2., 16.2., 23.2. a 2.3.) od 17-18 hodin. Zájemci se do kurzu mohou přihlásit na stránkách některé z uvedených tří škol.

Termíny a téma kurzu českého jazyka (pondělí od 14:45 do 15:30)

8. 2. – Pravopis

15. 2. – Stylistika

22. 2. – Skladba

1. 3. – Orientace v textu – textové úlohy

Termíny a téma kurzu matematiky (úterý od 17:00 do 18:00)

9. 2. – Zlomky, algebraické výrazy

16. 2. – Lineární rovnice a jejich soustavy, slovní úlohy

23. 2. – Jednoduchá a složená trojčlenka, procenta

2. 3. – Pythagorova věta, obvody a obsahy rovinných obrazců, povrchy a objemy těles

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru