Průjezd Bílinou bude od středy plynulejší. Pomůže tomu nová část silnice
V Bílině se otevře překlenutí zatížené křižovatky, tzv. bypass. Foto: ŘSD
Teplice

Bílina – Ředitelství silnic a dálnic ve středu 27. ledna uvede do provozu novou průběžnou větev okružní křižovatky v Bílině na frekventované komunikaci I/13. Řidiči jedoucí ve směru na Most se tak zcela vyhnou zatížené okružní křižovatce. Tzv. bypass zajistí plynulejší a bezpečnější průjezd městem.

Dostavba přímého pruhu ve směru na Most zamezí v tomto místě tvorbě kolon. V přilehlém prostoru u současné okružní křižovatky u Lidlu byl vybudován samostatný jízdní pás v délce 162 m. Díky tomu nebudou muset řidiči při cestě po silnici I/13 z centra Bíliny dále směrem na Most (ulice Bílinská) vjíždět do okružní křižovatky. Do ní je napojena i silnice II/257 (ulice Spojovací), jejímž správcem je Ústecký kraj.

Okružní křižovatka patří mezi nejzatíženější dopravní body města s průměrnou denní intenzitou provozu přesahující 15 tisíc vozidel. Takové množství má negativní vliv na plynulost a bezpečnost silničního provozu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru