Rekonstrukce nádraží v Úpořinách letos skončí
Foto: Nádraží v Úpořinách
Teplice

Teplicko – Správa železnic letos investuje 1,75 miliardy korun na obnovu více než stovky nádražních budov v celé republice. Řadu objektů, které už neslouží svému účelu, nabízí společnost k prodeji a některé plánuje zbourat. V rekonstruovaných budovách vzniknou podle generálního ředitele Jiřího Svobody moderní odbavovací prostory, bezbariérové přístupy a celkově dojde ke zkvalitnění prostředí pro cestující i zaměstnance železnic.

Stavební práce na renovaci nádražních budov začaly už v loňském roce. Na Teplicku probíhaly na nádraží v Úpořinách, kde bude rekonstrukce dokončená už letos. V severních Čechách se projekt renovace v tomto roce dotkne dalších jedenácti objektů. Kompletní rekonstrukci čeká nádraží v Mostě, opravovat se budou nádražní budovy v Rybništi, Žatci a v Blatnu u Jesenice a dokončená budou nádraží v Hošťce, v Chřibské, Litoměřicích, v Litvínově, Lounech, Podbořanech a ve Varnsdorfu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru