Nabírá virus po svátcích na síle? Ústecký kraj hlásí další stovky a stovky nakažených
ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústecký kraj - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji byl ke včerejšku 51 735 osob. Z toho za posledních 24 hodin přibylo 711 nových případů. To je o 71 více než před týdnem.

V Ústeckém kraji se dosud uzdravilo 42 825 pacientů. Aktuálně nemoc prodělává v kraji 7 941 pozitivně testovaných osob. Od začátku epidemie nemoci covid-19 zemřelo již 969 lidí.

Počty aktuálně nakažených podle okresů k 3. lednu: Děčín 1485, Ústí nad Labem 1457, Litoměřice 1147, Teplice 1114, Most 990, Chomutov 833, Louny 817.

V Česku za pondělí přibylo 12 860 nově infikovaných, což je skoro o dva tisíce více, než ve stejný den v minulém týdnu. V celé zemi tak nákazu aktuálně prodělává 121 488 osob.

Vláda pomůže podnikatelům

Podnikatelé, kteří museli od října uzavřít své provozovny v důsledku nařízení vlády, dostanou od státu další finanční pomoc ve výši 400 korun na zaměstnance. Na prvním jednání v novém roce, v pondělí 4. ledna 2021, to schválila vláda Andreje Babiše.

Podpora pro uzavřené provozovny bude poskytována ve formě dotace na provozní náklady, a to zpětně za období od 14. října 2020 do 10. ledna 2021 s tím, že konečný termín může být prodloužen, pokud bude epidemická situace nadále vyžadovat uzavření těchto provozoven, a že bude vyplacena pouze za dny, kdy bylo provozování podnikatelské činnosti na základě krizových opatření přímo omezeno především zákazem přítomnosti veřejnosti v provozovnách, ale i dalšími způsoby.

Dotační program s názvem COVID – Gastro – Uzavřené provozovny bude mít pro první výzvu k dispozici 2,5 miliardy korun. Za zaměstnance se budou počítat jak osoby v pracovním poměru, tak i spolupracující osoby samostatně výdělečně činné.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru