Osvětlení na přechodech dává město průběžně do pořádku
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Zastupitel František Podroužek (Svoboda a přímá demokracie) upozornil v rámci prosincového jednání teplických zastupitelů na nekvalitní veřejné osvětlení v některých částech města. Zdůraznil, že by se vedení teplické radnice mělo zaměřit zejména na přechody, aby byly dostatečným způsobem osvětlené. Na některých je podle Podroužka osvětlení velmi slabé. Chodci, kteří zde přecházejí, jsou večer špatně vidět a vystavují se nebezpečí.

Podle primátora Hynka Hanzy osvětlení ve městě prochází každoročně průběžnou renovací. Nejde ale postupovat rychleji. „Není to jen o tom, že se vymění žárovka,“ upozornil Hanza. Problémem u přechodů, jako je například ten, který vede nad divadlem směrem k Baťovi, je nedostatek výložníků (poslední část stožáru, na kterou se upevňuje svítidlo – pozn. redakce.) V takových případech je nutné rekonstruovat kompletní osvětlení, které se instaluje na nový sloup s novým výložníkem a jen příprava projektu trvá podle Hanzy zhruba rok.

„Snažíme každoročně opravovat osvětlení na nejdůležitějších přechodech ve městě. Například dole v Trnovanech u Jezevčíka už zbývá jen jeden, naproti Varšavě. Naposledy jsme otevírali přechod naproti policii,“ doplnil primátor. Poznamenal, že kromě osvětlení musí město řešit také řadu jiných záležitostí, které se v průběhu roku objeví.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru