OBRAZEM: Skupinka Bulharů  vezla v dodávce 12 tisíc cigaret! Celníci odhalili tajné schránky
4x foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecký kraj - Téměř 12 tisíc kusů pašovaných cigaret odhalili ústečtí celníci na 44. km dálnice D8 v bulharské dodávce směřující do Německa.

Stalo se tak ve středu u čerpací stanice nedaleko Lovosic, kde mobilní hlídka celníků kontrolovala vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem. Krátce před 18. hodinou si hlídka vytipovala a zastavila ke kontrole dodávkové vozidlo zn. Mercedes-Benz, bulharské imatrikulace. Osádku vozidla tvořilo pět osob bulharské státní příslušnosti ve věku 24-34 let.

Celníci podrobili vozidlo kontrole, při níž nalezli za sedadlem řidiče papírovou krabici a igelitovou tašku s celkem 20 kartony (tj. 4 000 kusů) cigaret různých značek (Davidoff, Rothmans, Dunhill, Winston, Parlament a Merilyn) s bulharskými tabákovými nálepkami. Jelikož toto množství odpovídalo zákonem stanovenému limitu kuřiva přepravovaného mezi členskými státy EU tzv. pro osobní spotřebu (800 kusů cigaret na osobu), bylo by doposud vše v pořádku.

1112celnici3

Jenže celníci byli důkladní a objevili dalších 372 krabiček cigaret ukrytých pod sedadly řidiče i spolujezdce a ve skříňce s pojistkami. Řidič nebyl na výzvu celníků schopen předložit k nalezeným tabákovým výrobkům žádné doklady prokazující jejich řádné nabytí a zdanění. Kuřivo tak celníci zajistili a převezli do celního skladu. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.

1112celnici2

1112celnici5

1112celnici4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru