FOTO: V Novosedlicích je vysazených 16 stromů s pamětními cedulkami
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – Šestnáct obyvatel Novosedlic má v obci čerstvě vysazený strom, opatřený cedulkou se jménem svým nebo celé rodiny.

Do akce Vysaď si svůj strom, vyhlášené vedením novosedlické radnice začátkem října, se přihlásilo šestnáct zájemců. S větším počtem stromů se v letošním roce podle starosty Radoslava Bartůňka nepočítalo. Každý ze zájemců se na financování akce podílel částkou 250 korun.

„Obec nakoupila listnaté stromy, nechala vyrobit pamětní cedulky, na které jsme nechali napsat to, co si zájemci přáli. Objednali jsme vykopání jam a navezení kompostu se zeminou. Prvních pět stromů jsme vysadili podél ulice Mírová už v úterý 17. listopadu. Zbývající stromy jsou na programu v sobotu,“ informoval v úterý Radoslav Bartůněk.

Zbylých jedenáct listnáčů vysadili nadšenci v sobotu 21. listopadu dopoledne. Dosázeli zbývající místa v Mírové ulici směrem ke Koloshopu a několik nových stromů se objevilo v ulici Gorkého. Zájemci, na které se letos nedostalo, se mohou do akce zapojit v následujících letech. Podle starosty Bartůňka bude obec vzhledem k velkému zájmu místních akci opakovat.

Foto

2111novosedlice

2111novosedlice2

2111novosedlice4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru