Muž si notně přihnul. V autě zvrátil hlavu a přilákal pozornost. Rozhodl se i řídit
Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Hlídka strážníků bílinské městské policie vyjížděla v odpoledních hodinách k vozidlu, v němž podle oznamovatelů sedí osoba se zvrácenou hlavou. Strážníci obdobná oznámení neberou na lehkou váhu, neboť se dle popisu může jednat i o ohrožení života. Ukázalo se, že muž nemá zdravotní problémy, jen je značně opilý.

Když přijeli strážníci na místo, zjistili, že muž sedící za volantem není ohrožen na životě, pouze notně přebral. Ve vozidle měl i lahve od vypitého alkoholu. Protože muže nikdo neviděl, že by na místo v takto podroušeném stavu přijel, mohli strážníci řidiče pouze poučit, aby se nepokoušel v tomto stavu vozidlo řídit. Poté muž odešel domů. Hlídka ještě chvíli vyčkala opodál, aby se přesvědčila, že se muž k autu nevrátí.

Za necelou hodinu poté vyjížděla k tomuto případu znovu. Oznamovatelé uvedli, že opilý muž se do vozidla vrátil a odjíždí, přičemž sdělili i směr jízdy vozidla. Strážníci ani nemuseli auto dlouho hledat. Řidič daleko neujel. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno nejprve 2,95 promile a druhou zkouškou posléze dokonce 3,14 promile alkoholu.

"Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 29letý muž, kterého v pátek odpoledne kontrolovali v Bílině strážníci městské policie. Sedl si za volant, i když před jízdou požil alkohol a nebylo ho zřejmě málo. Přivolaní policisté mu naměřili přes 3,2 promile alkoholu v dechu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz," uvedl k případu mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

V krajním případě hrozí muži za řízení pod vlivem alkoholu až roční vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru