Duchcovská radnice uleví podnikatelům na nájemném
Město Duchcov. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Nouzový stav, který provází vládou vyhlášená krizová opatření, se dotkne nás všech. Velkou měrou zasáhne především střední a menší podnikatele. O nezanedbatelné příjmy přijdou například majitelé a provozovatelé restaurací, ubytovacích zařízení, prodejen spotřebního zboží a různých provozoven, kde byla činnost omezená, či zcela zastavená.

Některé samosprávy se proto v této obtížné době rozhodly vyjít vstříc podnikatelům, kteří mají pronajaté nebytové prostory od města. Jedno takové rozhodnutí padlo i v úterý 27. října v Duchcově. Radní tu na svém zasedání schválili odpuštění nájmů za pronájem nebytových prostor ve dvou variantách. Nájemcům, kteří mohli mít provozovny otevřené, odpustí město 70 procent z výše nájemného. Těm, kteří museli své provozovny uzavřít, pak odpustí nájemné v plné výši.

Zbavení povinnosti hradit nájemné, případně možnost uhradit sníženou částku, se přitom bude počítat od uzavření prodejen ve čtvrtek 22. října do dne, kdy budou ukončena opatření, která činnost podnikatelů omezují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru