Už víme, jak bude vypadat Živý dům po rekonstrukci
Foto: archiv salesiánů
Teplice

Teplice – Budova bývalých jeslí v Hlávkově ulici probíhá rozsáhlou rekonstrukcí. Po jejím dokončení bude sloužit jako komunitní centrum pro teplické salesiány. Živý dům, jak byl objekt pojmenovaný, už má i vizualizaci, jak by měl po dokončení vypadat. Jejím autorem je teplický architekt Jan Hanzlík.

Podle ředitele teplických salesiánů Petra Kalase se do ruiny, která byla řadu let neobydlená, vrátí život. „Nejenom, že se chystáme dům opravit, chceme také zvelebit zahradu a vybudovat hřiště. V budoucnosti sem přestěhujeme aktivity ze střediska v Maršovské ulici.“ Náklady na největší projekt, do kterého se salesiáni dosud pustili, představují podle Kalase několik desítek miliónů korun.

V interiérech už nyní probíhají stavební práce. Současně se zde konají akce, které mají za cíl přiblížit historii budovy a projekt salesiánů teplické veřejnosti. Ředitelka Salesiánského střediska Štěpána Trochty, Vendulka Drobná, v souvislosti s uvedenými aktivitami uvádí: „Jsem vděčná za reakce lidí, kteří nám děkují, že zachráníme kus starých Teplic.“

2210salesiani

Foto: archiv salesiánů

Salesiáni jsou součástí nadnárodní firmy, která působí ve 130 zemích světa. V Teplicích fungují už 30 let. První prostory pro děti otevřeli v roce 1990 v Šanově a salesiánské středisko zahájilo provoz v Proseticích v roce 1999. O deset let později se rozšířilo i do Trnovan. Děti do střediska chodí na doučování, kroužky, jezdí na akce a tábory. Mládeži salesiáni pomáhají se studiem, hledáním práce a s problémy, které přichází s jejich věkem. Zkušenosti při výchově dětí nabízí i rodičům. Pro školy organizují programy na zlepšení vztahů ve třídách i prevenci proti šikaně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru