VIDEO: Začínají volby do krajského zastupitelstva. Toto jsou pravidla chování ve volební místnosti
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - V České republice v pátek 2. října ve 14 hodin začínají dvoudenní volby do krajských zastupitelstev. V části republiky se potom volí také do Senátu. Epidemiologická situace má svůj dopad i na běžné voliče, tedy ty, kteří nejsou v karanténě nebo izolaci. I je žádají úřady, aby při hlasování dodržovali základní pokyny.

Volič musí mít nasazenou roušku nebo obdobnou ochranu nosu a úst. Při vstupu do volební místnosti použije připravený dezinfekční prostředek na ruce. Důležité je též, aby voliči na chodbách i ve volebních místnostech dodržovali dvoumetrové rozestupy. Pro úpravu hlasovacího lístku se doporučuje použít vlastní psací potřeby.

Voliči by se měli řídit pokyny okrskové volební komise. Dodržováním těchto základních pravidel dáte najevo, že jste ohleduplní jak ke komisi, tak k ostatním voličům.

Volby do zastupitelstev 13 krajů a do Senátu se uskuteční ve dnech 2. a 3. října 2020. Druhé kolo voleb do Senátu proběhne 9. a 10. října 2020. V pátek jsou volební místnosti otevřené od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. Následovat bude sčítání hlasů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru