Dubí – Oplakávaná restaurace Sokolovna v Dubí půjde k zemi ještě na podzim tohoto roku. Dubští zastupitelé odsouhlasili na zářijovém zasedání navýšení rozpočtu o částku na její demolici.

V projektu, který si město nechalo zpracovat, vydědila představitele města předpokládaná investice kolem šesti miliónů korun. Ve výběrovém řízení, do kterého se zájemci s nabídkami přihlašovali koncem srpna, se ale našla firma, která demolici provede za náklady mnohem nižší.

„Šest miliónů nás trochu šokovalo,“ přiznal starosta Petr Pípal. „Vyhlásili jsme soutěž a příjemně nás překvapila firma, která provede demolici za celkové náklady ve výši 1,75 miliónu korun.“ Podle starosty nabídla dotčená firma zbourání objektu restaurace za částku 1,6 miliónu. Navýšení na výsledných 1,75 miliónu korun, které zastupitelé schvalovali, dělají práce síťařů a potřebná rezerva.
Objekt Sokolovny koupilo město ve špatném technickém stavu od Tělovýchovné jednoty Rudolfova huť Dubí. Záměrem vedení města bylo především získat pozemky kolem. Letitá snaha Sokolovnu zachránit prodejem některému z nájemců restaurace, který by byl finančně schopný objekt zrekonstruovat a provozovat, nevyšla. Sokolovna chátrala a dnes je ve špatném technickém stavu. Investice do její případné rekonstrukce se odhaduje v řádech desítek milionů korun.

Na pozemku, který vznikne po demolici restaurace plánuje vedení města vybudovat relaxační zónu s velkým dětským hřištěm. Práce na revitalizaci vzniklého prostoru by měly začít už v příštím roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru