V neděli hrozí velmi vysoké teploty! Lidé skáčou do bazénu u obchodního domu
Foto: ČHMI / FB skupina Most
Teplice

Ústecký kraj, Most – Kdysi se stalo hitem video řady dětských bazénků před domem v mosteckém Chanově. Letos se rozmáhá další trend: Lidé skákají do napuštěného vzorového bazénu u mosteckého Baumaxu. Není se co divit: meteorologové vydali zrovna výstrahu před extrémním horkým počasím.

Dvě videa se v poslední době objevila ve facebookové skupině Most. Na prvním mladý muž v gumákách a plavkách přichází k vystavenému bazénku, sundavá boty i proti hecování kameramana a ponořuje se do vody. Video, které vidělo přes deset tisíc lidí, již ve skupině není. Zde šlo pravděpodobně o nějakou sázku.

V sobotu se objevily ve skupině nové záběry, a to na skupinku dětí dovádějících v tom samém bazénu. Odkaz na video je zde.

Do bazénu by lidé ale neměli chodit. Jde o vystavený kus, soukromý majetek společnosti. Může dojít k jeho poškození nebo k úrazu, nejde o veřejné koupaliště. A to i přes to, že v neděli bude velmi horko. Dokonce takové, že meteorologové vydali pro oblast Ústeckého kraje výstrahu. Platí od poledne do večerních hodin. Očekává se překročení odpoledních teplot nad 34 °C.

A jaké platí doporučení, abychom se vyhnuli zdravotním potížím? Takové horko je velmi vysokou zátěží na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace.

Mohou vznikat i škody na majetku: Může dojít vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem.

Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci.

Věnujte zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru