Za chybu úřednice odboru dopravy zaplatilo město 60 tisíc korun
Teplice. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Chybovat je lidské, řekl už kdysi někdo moudrý. Chyby se občas dopustí každý a dopustila se jí i jedna z pracovnic odboru dopravy teplického magistrátu. Poslala totiž zálohu společnosti ARRIVA CITY se zpožděním 12 dnů. Bylo to v době, kdy se odbor stěhoval do jiných prostor, tedy v době, kdy všude vládl trochu zmatek. Vzniklá situace bohužel profesní chybu neomlouvá, a tak město muselo společnosti ARRIVA, která trvala na úhradě penále, za chybu pracovnice zaplatit 60 tisíc korun.

Škodní komise, která se případem zabývala, neshledala důvod, proč by zaměstnankyně magistrátu za svoji chybu neměla zaplatit a částku 60 tisíc městu vrátit. Z pojišťovny dorazila informace, že se na pojistku úhrada pokuty nebo penále nevztahuje. Případ proto řešila rada města a následně zastupitelé na svém zasedání v pondělí 15. června.

„Situaci jsme zvažovali a dospěli k názoru, že tam nějaké opatření být musí,“ uvedl k rozhodnutí rady primátor Hynek Hanza. „Navrhli jsme snížit zmíněnou částku na polovinu a zároveň ji rozložit ji do splátek na dva roky, aby to pro pracovnici nebylo tak velkou finanční zátěží.“ K rozhodnutí rady přispěla skutečnost, že zaměstnankyně pracuje na magistrátu už od roku 2008, odvádí svoji práci dobře a jednalo se její první pochybení. Zastupitelé návrh radních schválili.

Společnost ARRIVA má se Statutárním městem Teplice uzavřenou smlouvu o veřejných službách v přepravě cestujících, ze dne 29. 6. 2018. V ní se město zavazuje hradit dopravci zálohu na základní cenu na 1 km dopravního výkonu ve výši 66 korun. Základní cena přitom zahrnuje veškeré náklady dopravce a smlouva mezi ARRIVOU a městem je uzavřena do 31. 12. 2023. Ve smlouvě je mimo jiné i klauzule o penalizování objednatele čili města, pokud z jeho strany dojde ke zpoždění úhrady této zálohy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru