Přítkovští nemusí kvůli volbám do Proboštova, odvolí tentokrát doma
Soukromá mateřská škola U Kočiček v Přítkově. Foto: archiv OÚ Proboštov
Teplice

Přítkov – Obyvatelé Přítkova se nemusí v termínu doplňovacích voleb do Senátu ČR vypravit na cestu do Proboštova, jako tomu bývalo u voleb dosud. Po dlouho době budou v pátek 5. a v sobotu 6. června zase volit doma. Podle místostarosty Romana Nešetřila se pro Přítkovské budou volby konat v areálu tamní Mateřské školy U Kočiček, jejíž provozovatelé vyšli vedení proboštovské radnice vstříc a poskytli potřebný prostor.

„Volební lístky už všichni obdrželi do svých schránek. Pro obyvatele Proboštova se nic nemění a budou volit podle bydlliště. Buď na obecním úřadu nebo v kulturním domě. Změna se týká pouze obyvatel Přítkova, kteří dosud museli jezdit volit do Proboštova.“ Místostarosta zdůraznil, že do volebních místností bude vstup možný pouze se zakrytým nosem a ústy. „Doporučuji také vzít si rukavice, jinak bude nutné před vhozením hlasovacího lístku ošetřit ruce dezinfekcí,“ upozorňuje Nešetřil.

Původní březnový termín doplňovacích senátních voleb se z důvodu koronavirové pandemie zrušil. Náhradním termínem je pátek a sobota 5.-6. června. Podmínkou pro úspěch některého z kandidátů je získat nadpoloviční počet hlasů. V opačném případě postupují dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů do druhého kola voleb. Volební lístky pro druhé kolo nebudou roznášené do schránek. Voliči je získají přímo ve volebních místnostech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru