S víkendem dorazí oteplení, rtuť vystoupá až ke dvacítce
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Po vpádu arktického vzduchu, kvůli kterému byl letošní 12. květen neobvykle chladný, resp. mrazivý (do Mostu noc z pondělí na úterý přinesla 0,2 °C, do nedalekého Lomu -0,7 °C, na Dlouhou Louku -4,2 °C apod.), a teplotně podprůměrných dnech se s námi druhý květnový pracovní týden rozloučí oteplením. Se slunečními paprsky, nebo bez?

PÁTEK 15. KVĚTNA

V nočních a ranních hodinách přechodně zmenšená oblačnost, jasná až polojasná obloha, během dopoledne se však postupně zatáhne a převážně bílošedou obloha zůstane až do (pod)večerních hodin. Nicméně až slunce půjde spát, hvězdy vstanou, neboť se vyjasní. V jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku poměrně vydatně zaprší, severozápadním Čechám se dešťové kapky vyhnou. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C, ráno v minimu kolem 6 až 2 °C.

SOBOTA 16. KVĚTNA

Sobotní den bude v zásadě kopií dne pátečního. Od půlnoci do pozdních ranních hodin úplně bez mraků, mezi devátou až desátou hodinou, plus minus, se nad Krušnými horami začnou tvořit první stratokumuly a kumuly a následně se mraky rozšíří po všech končinách Ústeckého kraje. Ještě před západem slunce jich začne ubývat, avšak tentokrát ne dokonale. Tedy na některých místech jasno bude, na některých ne. Tak jako tak, srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C, sem tam až 20 °C, ráno v minimu kolem 5 až 1 °C.

NEDĚLE 17. KVĚTNA

Nedělní den bude v zásadě kopií dne sobotního. Jitro se napříč celým Ústeckým krajem, možná s výjimkou Krušných hor, ponese ve znamení jasné oblohy, poté dojde k přibývání oblačnosti s tím, že ne extrémně. To znamená, že nebe bude povětšinou polojasné až oblačné. A nezaprší. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C, ráno v minimu kolem 6 až 2 °C.

PONDĚLÍ 18. KVĚTNA

Začátek nového týdne se momentálně jeví být slunným, až k večeru/večer by se mělo zatáhnout. A rovněž suchým, nezdá se, že by se severozápad Čech měl dočkat deště. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 18 až 22 °C, ráno v minimu nejspíše okolo 8 až 4 °C.

V období od 19. do 24. května by mělo být relativně chladno, denní maxima by se měla nacházet v rozmezí 11 až 17 °C, k tomu by mělo trochu sprchnout. Jinými slovy to vypadá, že květen bude podstatně chladnější než duben.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru