Příprava tunelu pod Bílinou pokračuje. Dál se zvažuje i čtyřpruhová varianta
Průtah Bílinou. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Teplice

Bílina - Ředitelství silnic a dálnic drží postup přípravy s nastaveným harmonogramem i přesto, že bylo v průběhu zpracování rozhodnuto rozšířit technicko-ekonomickou studii (TES) kromě dvoupruhového tunelu i o variantu plně čtyřpruhovou.

„Máme hotový koncept studie, který jsme již připomínkovali. V nejbližších dnech obdržíme od projektanta čistopis,“ informoval vedení města Bíliny Michal Vrabec z generálního ředitelství ŘSD ČR. Současně ŘSD zpracovává ekonomické hodnocení stavby, které bude předloženo Centrální komisi Ministerstva dopravy.

„Snažíme se držet harmonogram přípravy, některé činnosti související s následným postupem dokonce provádíme s předstihem,“ potvrdil aktivitu v přípravě stavby ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Zejména se jedná o zasmluvnění navazujících činností v rámci průzkumů k podkladům pro stanovisko vlivu stavby na životní prostředí. V rámci přípravy stavby nyní ŘSD již zpracovává projekt inženýrsko-geologického průzkumu. Podle ředitele Správy Chomutov povede k urychlení přípravy zadání zakázky některou z forem design & build.

O dalším průběhu přípravy této klíčové stavby na silnici I/13 mezi Teplicemi a Mostem bude ŘSD ČR informovat zástupce Bíliny opět v květnu letošního roku, kdy by mělo být známé stanovisko Centrální komise Ministerstva dopravy k ekonomické efektivnosti stavby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru