Žena našla ruční granát, v igelitovém sáčku ho donesla policistům na služebnu
Nalezený granát. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - Policisté z Trnovan museli v pondělí uzavřít ulici v okolí obvodního oddělení a několik vchodů do panelových domů v blízkosti služebny. V dopoledních hodinách přišla na oddělení seniorka, která policistům přinesla igelitový sáček, ve kterém byl ruční granát. Žena ho našla ve křoví u nedalekého marketu, a místo aby na místo přivolala policii, jak by tomu v případě nálezu munice, zbraně, nebo jiného podezřelého předmětu mělo být, nalezený granát vzala a odnesla ho na služebnu.

Policisté si munici od ženy převzali, granát uložili do trávy v zadním traktu budovy a uzavřeli chodník v přilehlé ulici, stejně tak čtyři vchody do nedalekého panelového domu. Cestou operačního důstojníka na místo přivolali pyrotechnika, který ohledáním nálezu zjistil, že se jedná o nefunkční ruční obranný granát F1 bez trhaviny a iniciátoru, na kterém je nasazen podomácku vyrobený zapalovač z hliníku.

"Nejen, že pokud by se jednalo o ostrý útočný granát, vystavila žena značnému nebezpečí sebe, ale ohrozila i všechny lidi v okolí míst, kterými procházela. Pokud někdo najde předmět, který se byť jen podobá nevybuchlé munici, zbrani, nebo nástražnému výbušnému systému, je namístě ihned zavolat na linku 158. Zároveň je vhodné místo označit a upozornit spoluobčany v blízkosti místa nálezu, aby se nepřibližovali. Nálezce by měl odejít do bezpečné vzdálenosti a vyčkat na příjezd policistů, v žádném případě není vhodné s takovým předmětem jakýmkoliv způsobem manipulovat!" upozorňuje mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru