Lidé se shlukují a nenosí roušky. Strážníci si kvůli kontrole vyslechli i hrubé urážky
Městská policie v Bílině. Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Od počátku omezujících opatření v souvislosti s nebezpečím šíření nákazy se hlídky Městské policie Bílina, stejně jako v jiných městech, denně potýkají s množstvím osob, které nerespektují vládní nařízení. Operační středisko městské policie přijímá nespočet upozornění od občanů na jejich porušování. Většinou se jedná o shlukování více než dvou osob na veřejných místech, ale také o osoby, které byť i z nedbalosti nerespektují povinnost mít na veřejnosti zakrytá ústa a nos.

Například kuřáci si mnohdy neuvědomují, že pokud si na veřejnosti kvůli cigaretě stáhnou z obličeje roušku, porušují tím nařízení. Strážníci většinu prohřešků řeší domluvou, nicméně v některých případech byly hlídky nuceny přistoupit k tvrdším opatřením. Několik osob již bylo v souvislosti s nerespektováním vládních nařízení oznámeno ke správnímu řízení.

Jeden z posledních případů, kdy strážníci zpočátku pouze upozorňovali skupinku občanů na zákaz sdružování více než dvou osob, vyústil v hrubé vulgarismy vůči hlídce. Jeden z mužů nechtěl pochopit, že strážníci nejednají ze své libovůle, ale v zájmu ochrany zdraví a života všech občanů a okamžitě hlídku častoval těmi nejhrubšími urážkami. Sundal si při jednání z obličeje roušku patrně na důkaz toho, že nehodlá být nikým a ničím omezován.

To, že muž, úmyslně nemá obličej opatřen rouškou, by už samo o sobě stačilo k udělení sankce. Muž navíc odmítal prokázat svoji totožnost, neuposlechl výzvy úřední osoby a na veřejnosti hrubým způsobem znevážil postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci. Pro podezření ze spáchání několika přestupků se i tímto případem se bude zabývat správní orgán.

Strážníci se v těchto pro všechny nelehkých dnech snaží postupovat s pochopením, nicméně pokud někdo nehodlá respektovat upozornění na nařízení, musí počítat se sankcemi. Na druhou stranu rádi můžeme potvrdit, že drtivá většina bílinských občanů, se chová skutečně zodpovědně, čímž chrání jak sebe, tak i své spoluobčany, za což upřímně děkujeme.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru