Terénní pracovníci nabídli lidem na ulici teplou polévku a roušky
Terénní pracovníci nabídli lidem bez domova i teplou polévku. Foto: archiv Květiny
Teplice

Teplice – Organizace Květina a KC Teplice White Light (Káčko) v Teplicích pomáhají i v této obtížné době lidem bez domova. Ve čtvrtek 26. března se terénní pracovníci obou organizací vydali společně za nimi do terénu. Cíleně do Mýnské ulice, kde se zdržuje nejvíce bezdomovců v torzu nedostavěného hotelu. Záměrem bylo zjistit, jak tuto obtížnou situaci tepličtí bezdomovci zvládají.

„Potřebovali jsme zmapovat, jak jsou na tom v této nelehké době. Zda nosí roušky a jestli vůbec nějaké mají, kolik je mezi nimi aktuálně seniorů, zda má někdo zdravotní potíže a jestli ti lidé vědí, kam se obrátit v případě, že potřebují pomoct,“ shrnula cíl čtvrteční akce Barbora Vernerová, vedoucí služby Terénní programy, organizace Květina. Podle ní poskytli pracovníci sociálních služeb těmto lidem kromě nezbytných informací i teplou polévku, sladké pečivo, ovoce a tekutiny, které získali od Potravinové banky Ústeckého kraje a Bílinské kyselky.

„Rozdali jsme jim také roušky a nabídli, že si je mohou v našem denním centru v Řetenicích vyměnit. Informovali jsme je o bezpečnostních opatřeních, která by měli dodržovat. Zejména o odstupu dva metry mezi sebou, nošení roušek, nezdržování se ve skupinách a o hygienických zásadách, zejména o potřebě mytí rukou.“ Podle Vernerové se ve čtvrtek podařilo pracovníkům sociálních služeb kontaktovat a nabídnout pomoc zhruba třem desítkám lidí z ulice.

Nízkoprahové denní centrum Květina v Řetenicích a kontaktní centrum v Trnovanech poskytují lidem na ulici zázemí v podobě ambulantních sociálních služeb. Bezdomovci mají rovněž možnost se v denním nízkoprahovém centru osprchovat, uvařit si teplý čaj, získat čisté oblečení. Stěžejní činností pracovníků a dobrovolníků je práce v terénu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru