AKTUÁLNĚ OBRAZEM: Začalo testování na koronavirus u krajských nemocnic
Testování v odběrovém stanu. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Ústecký kraj - U nemocnic spadajících pod Krajskou zdravotní začalo testování pacientů na nákazu způsobující onemocnění Covid-19.

Návštěvníci mířící do ústecké nemocnice musí navíc projít přes třídící stan, tak aby se předešlo případnému šíření nákazy v nemocnici. Podle dostupných informací plánuje společnost Krajská zdravotní zavést třídící místa příchozích do nemocnice ve všech svých nemocnicích, tedy vedle Ústí nad Labem také v Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově.

Jak a kde probíhá testování

Krajská zdravotní otevřela ve svých nemocnicích v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích a Mostě odběrová místa od čtvrtka 19. března. Dnes se bude podle informací od Hasičského záchranného sboru instalovat stejné stanoviště také v Nemocnici Chomutov.

Na odběrových místech budou zdravotníci provádět indikovaným pacientům, kteří mohou přijet i autem, odběr pro test na nákazu virem způsobujícím onemocnění COVID-19. Na místě jsou přítomni kromě zdravotníků zástupci hygieny, ČČK a policie.

1903testovani2

Třídící místo u vstupu do ústecké nemocnice. Podobná nejspíš vzniknou u všech krajských nemocnic. Foto: e-deniky.cz

Odběrová místa budou každý den v provozu od 8.00 do 16.00 hodin. „Odhadovaná kapacita je přibližně dvacet pacientů za hodinu. Musíme upozornit, že zdravotníci budou vyšetřovat pouze nemocné odeslané do odběrového místa Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje,“ uvedl náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní MUDr. Aleš Chodacki.

Odběrová místa:

  • Nemocnice Děčín, o. z., U Nemocnice 1, 405 99 Děčín II, plocha u pavilonu „J“
  • Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Sociální péče 3316/12A, 400 11 Ústí nad Labem, parkoviště u pavilonu „O“
  • Nemocnice Teplice, o. z., Duchcovská 53, 415 29 Teplice, plocha u pavilonu nových operačních sálů, vjezd z ulice Anglická
  • Nemocnice Most, o. z., J. E. Purkyně 270, 434 64 Most, plocha vedle pavilonu „A“
  • Nemocnice Chomutov, o. z., Kochova 1185, 430 12 Chomutov, plocha za pavilonem „D“, vjezd z ulice Beethovenova
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru