Teplicko má za sebou rekordně teplou noc. Teď pozor na silný vítr
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Noc na dnešek byla na více než polovině stanic měřících alespoň 30 let rekordně teplá, uvádí to Český hydrometeorologický ústav.

Rekordně teplou noc zaznamenali mimo jiné i na pěti stanicích s delší řadou měření než 100 let: V Praze Klementinu (10,5 °C), Klatovech (10,2 °C), Teplicích (9 °C), Semčicích (8,1 °C) a na Milešovce (6,2 °C).

V odpoledních hodinách ve čtvrtek 12. března meteorologové očekávají čerstvý jihozápadní, postupně západní až severozápadní vítr místy s nárazy nad 65 km/h. Vydali kvůli němu výstrahu platnou pro Teplicko až do čtvrteční osmnácté hodiny.

Zde jsou jejich doporučení ke zmírnění následků jevu: Možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru