Novosedlice - Obec Novosedlice vyhlásila v listopadu výběrové řízení na pronájem areálu místního hřbitova. Zhruba 36 tisíc metrů čtverečných bude dál sloužit k pohřbívání a k vykonávání smutečních obřadů. Záměrem obce je pouze přenechat správu hřbitova profesionální firmě.

„Nejde o žádnou novinku. Obec pronajímá hřbitov již celá léta a výběrové řízení vypisujeme každé tři roky,“ řekl nám novosedlický starosta Radoslav Bartůněk. Své nabídky mohli zájemci posílat do pondělí 9. prosince.

Nájemce, který vzejde z výběrového řízení, by se měl správy hřbitova ujmout už od 1. ledna příštího roku, a to po dobu následujících tří let. Minimální nabídkovou cenu pronájmu stanovilo vedení obce na 3,50 Kč/m2 za rok, což činí roční pronájem ve výši bezmála 127 tisíc korun. Novosedličtí upřednostní zájemce, který nabídne nejvyšší cenu. „Nějaké nabídky jsme obdrželi. Zatím vám ale k tomu neřeknu nic konkrétního,“ informoval v úterý 10. prosince starosta.

1012hrbitovkz2

Novosedličtí radní budou o nabídkách jednat ve středu 11. prosince. V případě, že nebude žádná z nich vyhovovat, může rada rozhodnout o opakování celého řízení za nových podmínek, případně o zrušení nabídkového řízení nebo rozhodnout v neprospěch zájemců. Výsledek středečního jednání by měl být zveřejněný v zápise do 7 dnů od termínu zasedání rady.

1012hrbitovkz3

Stávajícím nájemcem areálu je už řadu let Pohřební ústav Marie, jehož majitelkou je Marie Vrculová. Novosedlický hřbitov spravuje úctyhodných 25 let. Podařilo se nám zjistit, že se Pohřební ústav Marie přihlásil i do letošního výběrového řízení. Je tak docela možné, že hřbitov v Novosedlicích nájemce nezmění.

1012hrbitovkz4

Na novosedlickém hřbitově pohřbívají své mrtvé i pozůstalí z okolních obcí, kde hřbitov chybí. Je to například Dubí nebo obec Proboštov. Dubští za tyto služby podle starosty Petra Pípala hradí kolem 30 tisíc korun měsíčně. Vedení města proto uvažuje o možnosti obnovení pohřbívání na Cínovci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru