Celníci během celorepublikové kontrolní akce zabavili téměř čtrnáct set kusů padělků za 435 tisíc
Foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecký kraj - S blížícími se vánočními svátky zaměřili celníci v uplynulých dnech kontrolní činnost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví. V hledáčku měli vytipované stánky a provozovny v příhraničních obcích Hřensko, Petrovice, Moldava, Hora sv. Šebestiána, Vejprty a další.

Co do počtu nejvíce padělků celníci zajistili na Moldavě a v nejvyšší hodnotě pak ve Vejprtech.

Na Moldavě v prodejně označené „Konzum" celní hlídka zajistila 344 kusů padělků. Jednalo se o hračky, hrací karty a stavebnice, dále plastovou obuv i drogistické potřeby. Celníci stanovili hodnotu zajištěného zboží, vyčíslenou v ceně originálních výrobků, na 120 tisíc korun. Kromě padělků hlídka celníků zajistila v provozovně i 61 lahví (59,9, litrů) různého alkoholu, ke kterému prodejce nepředložil žádné nabývací doklady, prokazující jeho řádné zdanění.

0912celnici2

Foto: Celní správa ČR

V neoznačené provozovně ve Vejprtech celníci zajistili 204 kusů padělků různých výrobků. Od textilního zboží (bundy, trička, mikiny) až po zapalovače a přívěšky honosící se logy renomovaných firem. Hodnotu zajištěného zboží celníci vyčíslili na 155 tisíc korun. Kromě toho hlídka celníků v prodejně objevila i 11 gramů marihuany v dóze stojící na pultu.

0912celnici3

Foto: Celní správa ČR

S jedenácti přistiženými obchodníky zahájí celníci správní řízení o udělení sankce a propadnutí zajištěných výrobků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru