VIDEO: V Hrobčicích vzniká Údolí dinosaurů! U cesty už stojí tyranosaurus
Karel Kaliba při modelování tyranosaura na naučné stezce v Hrobčicích na Teplicku. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Hrobčice - V Hrobčicích u Bíliny vzniká Údolí dinosaurů. V terénní nerovnosti, která je součástí naučné stezky, umělecký štukatér Karel Kaliba pracuje na prvním z nich. Bude to dravý tyranosaurus rex.

Předlohou je malý model a základem kovová kostra. Tu Karel Kaliba z Koporeče na Mostecku obaluje a postupně tvaruje pomocí betonu.

„Rozhodli jsme se, že bychom chtěli ještě více zpestřit naši naučnou stezku. Využijeme terénní nerovnosti, ve které Údolí dinosaurů vzniká,“ říká starostka Hrobčic Jana Syslová. V údolíčku pod pohádkovým lesem tak jednou bude celá skupinka prehistorických obrů. „Zatím jsou v plánu tři,“ dodává Karel Kaliba.

Větší část projektu by mohla být hotova v příštím roce, tyranosaurus ještě letos. Záležet ale bude nyní hlavně na počasí, jak práce budou postupovat.

Videoreportáž

https://www.youtube.com/watch?v=eX9BwubFSbk

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru