Studenti teplické obchodní akademie si ve sněmovně vyzkoušeli práci poslanců
Foto: archiv školy
Teplice

Teplice – V pořadí už 6. dětská konference v Poslanecké sněmovně ČR s názvem Dnes jsem jako poslanec, se konala v úterý 12. listopadu v prostorách Parlamentu ČR. Mezi 143 žáky a studenty základních a středních škol ve věku 13-17 let, kteří přijeli z Prahy, Ústí nad Labem, Pardubic, Teplic a ze Zlína, se akce zúčastnili i studenti Obchodní akademie v Teplicích. Konkrétně třída 2. B, kterou vedly pedagožky Zdeňka Suchomelová a Eva Chárová.

Tématem konference bylo Znovuzavedení nepřímé volby Prezidenta republiky Poslaneckou sněmovnou a Senátem. „Žáci a studenti měli za úkol připravit si k tomuto tématu usnesení a prosadit svůj názor mezi ostatními žáky a studenty. V hlavním zasedacím sále Poslanecké sněmovny si tak za přítomnosti poslanců vyzkoušeli poslaneckou práci v praxi. O svém návrhu usnesení diskutovali s poslanci v rámci rozpravy,“ informovala Zdeňka Suchomelová.

Rozpravu za Obchodní akademii připravila vyučující Dana Marková a přednesla ji žákyně Barbora Flenerová. Do rozpravy se zapojovali postupně i další žáci teplické školy. Ve druhé části konference dostali žáci a studenti příležitost zeptat se významného hosta, kterým byla poslankyně a disidentka Dana Němcová.

Dětská konference probíhá vždy za účasti politiků různých politických stran. Akci pořádá Nadační fond Modrá rybka a záštitu nad ní převzali poslanci Helena Langšádlová, Marek Benda, Jan Farský, František Kopřiva, Vojtěch Pikal, Marek Výborný a Dominik Feri.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru